W tym roku furorę na świątecznym stole zrobiła sałatka brokułowa z migdałami i sosem czosnkowym.
Jest niezwykle proste i niezwykle smaczna.
Do jej zrobienia potrzebujesz:
Brokuły (mrożone lub świeże)
Ser feta
Migdały
Czosnek
Majonez
Śmietanę lub jogurt naturalny
Brokuły gotujemy w osolonej wodzie. Fetę kroimy w kostkę. Migdały prażymy chwilę na suchej patelni.
Sos czosnkowy: czosnek rozgniatamy, mieszamy z majonezem i śmietaną, przyprawiamy solą i pieprzem.
Na półmisku układamy brokuły na nie układamy fetę, polewamy sosem czosnkowym i posypujemy migdałami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jestem wdzięczna za każdy zostawiony komentarz. Będzie mi bardzo miło odpowiedzieć na każdy z nich:-)