Tak jakoś wyszło, nie żeby specjalnie, że drugi przepis i drugi raz zielone danie:)
Tym razem pomysł na bardzo szybki, bardzo dobry i bardzo prosty obiad.
Robię go często i o dziwo całej mojej mięsno-ziemniaczanorzernej rodzinie smakuje!
Sprawa jest bardzo prosta, potrzebujemy:
paczkę mrożonego (lub świeżego) szpinaku
pieś kurczaka
cebulę
czosnek
ewe. śmietanę
ser feta lub mozzarella lub jaki tylko chcecie
dowolny makaron
Na pateli podsmażamy cebulę i czonek, wrzucamy pierś pokrojoną w kostkę. Kiedy mięso się podsmaży wrzucamy szpinak, smażymy go aż odparuje woda, pod koniec wrzucamy pokrojony ser i trzymam na ogniu aż się rozpuści, przyprawiamy wdeług uznania. Możemy dodać śmietanę i ewe. mąkę, aby rozrobić i zagęścić sos. Podajemy z ugotowanym makaronem.
Prawda, że banalne?!
Smacznego!:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Jestem wdzięczna za każdy zostawiony komentarz. Będzie mi bardzo miło odpowiedzieć na każdy z nich:-)